Op deze pagina zijn nieuws, actualiteiten en andere interessante zaken te lezen Als er iets is dat je geplaatst wilt hebben stuur dan even een mail naar de redactie. (administratie@cgkv-deontmoeting.nl)

Na ongeveer een maand zal het ‘oude nieuws’ gearchiveerd worden.

=================

Geboren

Dinsdag 6 april werd het gezin van Gertjan, Marieke en Mirte van Westen verblijd met de geboorte van een dochter, die de naam Ellis heeft gekregen. De ouders laten ons weten dat ze blij en dankbaar zijn en dat alles goed gaat.

Jeugdclub

De Ontmoeting heeft verscillende jeugdclubs, die periodiek bij elkaar komen.

Op weg naar Pasen

Met Palmzondag begint de Goede Week, waarin christenen het lijden en sterven van Jezus herdenken. Maar wat gebeurde er op Palmzondag, Witte Donderdag, Goede Vrijdag en Stille Zaterdag? Lees het hier, download de poster en ‘wandel’ mee op weg naar Pasen.

Goede Week 2021

De Goede Week (ook wel Stille Week, Lijdensweek of Heilige Week genoemd) duurt van Palmzondag 28 maart 2021 tot Stille Zaterdag 3 april 2021. Het zijn de laatste zeven dagen van de Veertigdagentijd. Veel kerken organiseren ook een kerkdienst op Witte Donderdag en Goede Vrijdag.

Vier evangeliën, vier verhalen

Lees alles

Paastour (2)

Donderdagavond 25 maart hebben we met een grote groep van 12 tot 16 jaar de paastour gelopen.
Om jullie hiervan een kleine impressie te geven, zijn  er door onze pers wat foto’s gemaakt.
Natuurlijk worden jullie nu nieuwsgierig naar deze tocht, nou goed nieuws want vanaf zaterdag 27 maart t/m 5 april ( 2e paasdag ) kan iedereen deze tour gaan lopen.

Aan de hand van een adressen lijst en verdere toelichting, leidt de tour langs diverse huizen van gemeenteleden. Bij deze huizen hangt op een zichtbare plek een QR code in het raam. Na het scannen hiervan volgt een opdracht. Al lopend door mooi Langedijk ga je terug in de tijd, terug naar het jaar 30 van onze jaar telling ….
De tour is geschikt voor alle leeftijden en is leuk om als gezin te lopen.
Even voor de duidelijkheid , het startpunt is het huis van de dominee, dus niet de kerk, de kerk komt later op de route !

De jongeren van Rock Solid en Solid Friends wensen jullie allen gezegende en gezellige paasdagen toe.

Paasmedley Nederland Zingt

Rond Pasen wil Nederland Zingt opnieuw een online koor organiseren. Dit keer gaat het om een paasmedley, bestaande uit meerdere bekende liederen. Zing jij ook mee? Meer informatie op de website van Nederland Zingt

Herken je dit gebouw?

Dit was tot  31 december 2017 het kerkgebouw van de Gereformeerde Kerk (vrijgemaakt). Op 4 februari 2018 werd daar de laatste dienst gehouden na het samengaan met de Chr. Gereformeerde Kerk. Het gebouw werd verkocht en is na een grondige verbouwing opgesplitst in 4  appartementen, die vanaf 1 maart 2021 bewoond zijn.

 

Paastour

In het mededelingenblad heb je het gelezen: Donderdag 25 maart a.s. gaan de leden van Rock Solid en Solid Friends een QR paastour lopen. Ze worden uitgenodigd om 18.30 uur bij de kerk. In tweetallen zullen ze de route lopen langs verschillende adressen van kerkleden. We hopen op een mooie avond. Als je wilt mag je gerust een vriend(in) meenemen.

Wat neem je mee: gezellig humeur, telefoon waar je een QR code mee kan scannen en een pen.

De route is door kerkleden te lopen van 25 maart – 5 april. In het mededelingenblad zal hier meer informatie over volgen.

Wil je meer weten klik dan hier

kerk

Stembureau

Woensdag 17 maart waren de verkiezingen voor de Tweede Kamer. Onze kerk was 1 van de 11 locaties in Langedijk, corona-proof en rolstoel toegankelijk.

van A tot Z nr. 1

Bijna 53 jaar geleden nam de jeugdvereniging het initiatief om een kerkblad uit te geven dat periodiek zou verschijnen. Van A tot Z was geboren. Er is in de loop der jaren wel het een en ander veranderd natuurlijk, maar de basis is hetzelfde gebleven: nieuws uit de gemeente.

Lees hier de eerste uitgave

Tekst Opwekking 315

In de dienst op biddagavond werd een filmpje uitgezonden waarin Dirk en Roelien Felthuis Opwekking 315 zongen. Omdat de tekst niet voor iedereen bekend is wordt die hieronder weergegeven.

Heer, uw bloed dat reinigt mij,
Doet mij leven en maakt mij vrij.
Heer, uw bloed dat nam mijn plaats
In het offer dat U bracht.
En U wast mij witter dan de sneeuw,
Dan de sneeuw.
Mijn Jezus, Gods Lam voor mij geslacht.
Heer, uw bloed dat reinigt mij,
Doet mij leven en maakt mij vrij.
Heer, uw bloed dat nam mijn plaats
In het offer dat U bracht.
En U wast mij witter dan de sneeuw,
Dan de sneeuw.
Mijn Jezus, Gods Lam voor mij geslacht.

Video, geluid en beamer

De mensen die iedere week de beamerpresentatie maken, de beamer bedienen en zorgen voor beeld en geluid zie je niet, maar ze zijn heel belangrijk voor de livestreamdiensten die worden uitgezonden.

GOD, HOE GRAAG ZOU IK WEER KOMEN

GOD, HOE GRAAG ZOU IK WEER KOMEN

Melodie: Psalm 42
(Evenals een moede hinde)

God, hoe graag zou ik weer komen      lees verder

De geschiedenis van de GKv en het kerkgebouw

Eigenlijk geen echt nieuws, maar zeker wel interessant om dat hier een keer te plaatsen.
Lees hier de hele geschiedenis.

De geschiedenis van de CGK en het kerkgebouw

Eigenlijk geen echt nieuws, maar zeker wel interessant om dat hier een keer te plaatsen.
Lees hier de hele geschiedenis.

7 maart ' Maak een vrolijk geluid voor de Heer'

In de de dienst van vanmorgen zou dit lied uitgezonden worden. Helaas was dat door een technisch probleem niet  mogelijk. Beluister het nu alsnog

Speurtocht biddag

Paasproject

Een spoor van liefde. Dat is het thema van het project waarmee we dit jaar naar Pasen toeleven. Jezus geeft zijn leven uit liefde voor de mensen. Hij vraagt aan zijn leerlingen om uit liefde voor Hem ook elkaar lief te hebben. Jezus heeft een diepe voetafdruk achtergelaten in de wereld en in hun leven. De leerlingen mogen in zijn voetstappen treden, en daarbij zal Hij hen nooit alleen laten.

Dit en nog veel meer staat op de site ‘Bijbel Basics’. 

UP! dienst 21 februari

Een oproep om interactief gebedspunten door te geven gaf het resultaat dat je op bijgaand plaatje ziet.

Het is mooi om te zien dat veel mensen hebben deelgenomen en zo met z.n allen 1 groot oprecht gebed hebben samengesteld.

U kunt deze punten in uw gebeden blijven opnemen.