Over ons

Samen één

Wie wij zijn? Logische vraag, zeker als je overweegt zondag ons te bezoeken, maar ons nog niet kent.
CGKV De Ontmoeting wil graag een open gemeente zijn waarin we hopen dat jij je thuis voelt!
Sinds 1 januari 2018 zijn wij, de Christelijke Gereformeerde Kerk (CGK) van Broek op Langedijk en de Gereformeerde Kerk vrijgemaakt (GKv) van Broek op Langedijk, samen verder gegaan als CGKV De Ontmoeting. Onze nieuwe gemeente heeft ongeveer 690 leden uit Broek op Langedijk en de wijde omtrek.

Goede onderlinge relaties en zorg en aandacht voor elkaar staan centraal in onze gemeente. Tegelijk willen we oog hebben voor onze naasten; dichtbij en ver weg! Dit betekent ook dat we het evangelie willen delen met hen die dat nog niet kennen, misschien wel met jou. Het bovenstaande kunnen we kort samenvatten met de woorden van Jezus Christus: hoe onvolmaakt we ook zijn, ons streven is een gemeente te zijn “waarin we de Heere God liefhebben met heel ons hart, heel onze ziel en heel ons verstand. En waarin we de naaste liefhebben als onszelf.”

Over de naam

De naam “De Ontmoeting” geeft goed weer wat wij willen zijn: leden van een levende gemeente, die het geloof in God met elkaar willen delen, God én elkaar willen ontmoeten en naar elkaar willen omzien.