Predikant Frank Meijer

Even voorstellen: dominee Frank Meijer

Onze dominee Frank Meijer stelt zich hieronder graag aan je voor:

“Ik ben geboren en opgegroeid op de Veluwe (Apeldoorn-Harderwijk-Ermelo), tussen water, weilanden, hei en bossen. Misschien dat dat mijn voorliefde voor de natuur, Gods Schepping al van jongs af aan gewekt heeft.

Mijn ouders en grootouders waren lid van de Christelijke Gereformeerde kerk. Dus die kerk is echt mijn moedergemeente. Ik bewaar warme herinneringen aan onze jeugdtijd in de gemeente van Ermelo. Via vrienden heb ik ook andere kerkverbanden van binnenuit leren kennen. Bijzonder was het basisjaar van de Evangelische Hogeschool toen we, vanuit wel 16 verschillende kerken en stromingen, in Christus een geestelijk band voelden en elkaar konden ontmoeten bij een open Bijbel.

Mensen zien een dominee zondags vaak stáán voorin de kerk. Maar de meeste tijd is het werk zíttend: studeerkamer, op bezoek bij mensen thuis, een krukje in het ziekenhuis, in de auto, achter de vergadertafel… Daarom is een beetje beweging wel welkom… euh noodzakelijk….: regelmatig zaalvoetballen en zwemmen en wandelen in de natuur. De laatste hobby is door de digitale camera flink uit de hand gelopen. Mijn computer staat vol met foto’s van vogels, vlinders, insecten, en andere dieren die je tijdens het wandelen of vakanties tegen komt.

Hoewel de kerkdiensten vroeger erg lang duurden (een preek van een uur was geen uitzondering) kwam de kracht en diepte van Gods Woord door de verkondiging van onze dominee toen, ds. Bilkes, sterk binnen. Ik verlangde ernaar om iets met Gods Woord te mogen doen. Aanvankelijk leek de weg naar predikant voor mij niet begaanbaar, ik was niet zo goed in talen, meer een Bèta-persoon. Een aantal gebeurtenissen trokken me toch tot de opleiding van predikant in Apeldoorn. Het brengt mij echt verwondering dat ik deze opleiding heb mogen afronden. Dagelijks dicht bij Gods Woord en dicht bij mensen te mogen zijn is het mooie van dit beroep.

Na 10 jaar in een relatief rustige gemeente van Dedemsvaart gewoond en gewerkt te hebben, verhuisden we als gezin, mijn vrouw Bauwine en onze dochters Febe en Rhodé, naar Broek op Langedijk. Daar wonen we nu sinds 2010; alweer 12 jaar dus. De gemeente van Broek is te typeren als een dynamische gemeente. Er wordt erg veel georganiseerd en steeds weer nieuwe accenten en activiteiten bedacht die zijn invloed hebben in de regio. Ieder mens is uniek…, maar in de gemeente van Broek lopen er toch wel erg veel bijzonder inspirerende mensen rond! Wat ik ook positief bijzonder aan de gemeente vond en vind is dat mensen zo verschillend zijn. Toch mogen we samen één gemeente zijn in Christus.

Vanaf het begin van onze komst naar Broek heb ik het ook persoonlijk als roeping gezien om samen op te trekken met andere kerken. Veel tijd en energie heb ik geïnvesteerd in het zorgvuldig stap voor stap naar elkaar toegroeien van de beide gemeentedelen: de Gereformeerde Kerk vrijgemaakt en de Christelijke Gereformeerde Kerk. Dat we vanaf 1 januari 2018 één gemeente mogen zijn stemt mij tot dankbaarheid.

Ik hoop dat mensen die een keertje achter de deuren van dit kerkgebouw kijken, zullen merken hoe hartelijk de mensen zijn en dat we ook graag een warme gemeente willen zijn. Dat echt iedereen welkom is. Dat in het gebouw De Ontmoeting er ook echt ontmoeting is met de levende God en met elkaar. Ontmoetingen die je verder helpen in het leven, onderweg naar het eeuwige leven. En ik hoop eigenlijk dat mensen dit al merken voordat ze het kerkgebouw binnengaan…”.

Wil je in contact komen met onze dominee? Stuur hem een email