Alpha Cursus

Waarom Alpha-cursus?                      

Heb je vragen over het leven of het christelijk geloof? Dan is Alpha-cursus echt iets voor jou! Er is alle ruimte om het gesprek aan te gaan en vragen en ideeën te delen.


Tijdens de Alpha-cursus krijg je antwoorden op vragen zoals:

– Wie is Jezus?
– Dat boek De Bijbel, wat staat daar in?
– Wat kan Jezus voor mij doen?
– Bevrijding? Hoezo ik ben toch al vrij?
– en nog veel meer…


Leer Jezus kennen, Hij wacht op je…!

Wat is een Alpha-cursus?

Een Alpha-cursus is een kennismaking met het christelijk geloof. Tijdens tien avonden en een weekend ben je met een groep jongeren bezig met soortgelijke vragen als bovenstaand.

Sharing

Tijdens een Alpha-avond eet je met elkaar, introduceert iemand het thema en praat je daar in kleine groepjes over door. Vooral doordat je met elkaar eet en kunt “sharen” (delen) is er bij de Alpha cursus een erg goede sfeer.

Een Alpha-cursus is de leukste manier om meer van het geloof te weten te komen. Want je gaat ook met de groep een weekend weg en een Alpha-cursus eindigt met een feestelijke slotavond.

Voor wie is Alpha-cursus?


Een Alpha cursus is er voor iedereen ongeacht je leeftijd en niets van het christelijk geloof weet maar er wel meer over wilt weten. Je hoeft helemaal geen voorkennis te hebben om te kunnen volgen wat er wordt verteld en wat er gebeurt.
Daarnaast kan een Alpha cursus iets voor jou zijn als je:
– sinds kort christen bent
– nieuw bent in een kerk of gemeente
– het gevoel hebt dat het tijd wordt voor meer duidelijkheid in je geloof
– zin hebt om de ‘basics’ van je geloof op te frissen

Er zijn nu ook Alpha-cursussen voor jongeren onder de leeftijdsgrens van ongeveer 18 jaar. Ook hier kun je meer informatie over krijgen. Heb je nog vragen? Dan kun je kijken op de website van de Alpha-cursussen of vrijblijvend contact opnemen met Theo Leegwater.

 

Nieuwe Alpha van start in Heerhugowaard.
Ontmoeten, vragen en ontdekken – dat doe je op Alpha. Alpha is een introductie in het christelijk geloof die ook in Heerhugowaard wordt aangeboden. Wereldwijd hebben ruim 25 miljoen mensen in 169 landen een Alpha gevolgd.
In Heerhugowaard gaat op woensdagavond 30 oktober 2019 een Alpha van start. In 10 interactieve en gezellige bijeenkomsten ontdekken de deelnemers wat het christelijk geloof inhoudt. Elke avond begint met een lekkere maaltijd. Hét moment om elkaar op een ontspannen manier goed te leren kennen. Na de maaltijd luisteren de Alpha-deelnemers naar een kort, inspirerend verhaal. Elke bijeenkomst staat een ander onderwerp centraal waarover de Alpha-deelnemers doorpraten in kleine gespreksgroepen.
De cursus is gratis en vrijblijvend en wordt gegeven van 19.00 uur tot 21.30 uur op Brandpunt 1 te Heerhugowaard. In Nederland hebben ruim 300.000 mensen een Alpha gevolgd. Of je jong of oud, gelovig of niet-gelovig bent; je bent van harte welkom!
Alpha geeft je de kans om de zin van het leven te onderzoeken in een laagdrempelige, leerzame en leuke setting. Er is ruimte voor al je vragen. Kijk voor meer informatie en verhalen van Alpha-deelnemers op alphacursus.nl of neem contact op met Jildert de Jong  jildert.de.jong@gmail.com
tel: 06-19697995