Alpha Cursus

Waarom Alpha-cursus?

Heb je vragen over het leven of het christelijk geloof? Dan is Alpha-cursus echt iets voor jou! Er is alle ruimte om het gesprek aan te gaan en vragen en ideeën te delen.


Tijdens de Alpha-cursus krijg je antwoorden op vragen zoals:

– Wie is Jezus?
– Dat boek De Bijbel, wat staat daar in?
– Wat kan Jezus voor mij doen?
– Bevrijding? Hoezo ik ben toch al vrij?
– en nog veel meer…


Leer Jezus kennen, Hij wacht op je…!

Wat is een Alpha-cursus?

Een Alpha-cursus is een kennismaking met het christelijk geloof. Tijdens tien avonden en een weekend ben je met een groep jongeren bezig met soortgelijke vragen als bovenstaand.

Sharing

Tijdens een Alpha-avond eet je met elkaar, introduceert iemand het thema en praat je daar in kleine groepjes over door. Vooral doordat je met elkaar eet en kunt “sharen” (delen) is er bij de Alpha cursus een erg goede sfeer.

Een Alpha-cursus is de leukste manier om meer van het geloof te weten te komen. Want je gaat ook met de groep een weekend weg en een Alpha-cursus eindigt met een feestelijke slotavond.

Voor wie is Alpha-cursus?


Een Alpha cursus is er voor iedereen ongeacht je leeftijd en niets van het christelijk geloof weet maar er wel meer over wilt weten. Je hoeft helemaal geen voorkennis te hebben om te kunnen volgen wat er wordt verteld en wat er gebeurt.
Daarnaast kan een Alpha cursus iets voor jou zijn als je:
– sinds kort christen bent
– nieuw bent in een kerk of gemeente
– het gevoel hebt dat het tijd wordt voor meer duidelijkheid in je geloof
– zin hebt om de ‘basics’ van je geloof op te frissen

Er zijn nu ook Alpha-cursussen voor jongeren onder de leeftijdsgrens van ongeveer 18 jaar. Ook hier kun je meer informatie over krijgen. Heb je nog vragen? Dan kun je kijken op de website van de Alpha-cursussen of vrijblijvend contact opnemen met Theo Leegwater.