Catechisatie

Wij willen onze jongeren (12 – 18+ jaar) Gods liefde laten zien, de Bijbel leren begrijpen en laten groeien in hun geloof. We doen dit onder andere via catechisatie. Ze komen wekelijks een uurtje bij elkaar onder leiding van een zogenoemde catecheet.


Vanuit de Bijbel bespreken we tijdens catechisatie allerlei onderwerpen. Het doel van deze geloofslessen is dat de jongeren tot een persoonlijke geloofskeuze komen en dit ook uiten door het doen van openbare geloofsbelijdenis.

We werken met een zelfgemaakte methode; deze behandelt in drie jaar alle Bijbelboeken. Deze worden in twee verschillende leeftijdniveau’s aangeboden, zodat na zes jaar de jongeren twee keer door de hele Bijbel zijn gegaan. Vanuit de kern van elk Bijbelboek worden lijnen getrokken naar het leven van elke dag. Een uurtje ontmoeting begint gezamenlijk. Tijdens de tweede helft wordt er in kleinere groepjes o.l.v. een volwassen gespreksleider doorgesproken

 

Groepsindeling/tijdstip:

Groep 1 – 3
19.00-19.45 uur (geboren tussen 1 okt. 2004 en 1 okt. 2007)

Groep 4 – rest
20.00-20.45 uur (geboren voor 1 oktober 2004)

Belijdeniscatechisatie?

Denk je erover om dit jaar op belijdeniscatechisatie te gaan? Of heb je daar misschien vragen over? Neem gerust contact op met ds. Frank Meijer, met je ouderling of jeugdouderling. De belijdeniscatechese zal dit jaar mogelijk weer op de dinsdagavond gegeven worden van 21.00–(ong) 22.00 uur of in het weekend.